Αναζητήστε Επαγγελματία

Υπολογιστής Δείκτη Μάζας Σώματος

kg cm

Παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία παραπάνω

 

Δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε

 

Newsletter
Μάθετε πρώτοι τα νέα μας
 

Μάσκες ομορφιάς: Βασικές πληροφορίες

-A +A

Οι μάσκες είναι καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν φυσικές ή χημικές ουσίες σε μεγάλη συγκέντρωση. Απλώνονται σε λεπτό στρώμα πάνω στο δέρμα και αφαιρούνται είτε με νερό, είτε με απόσπαση, ανάλογα με τον τύπο τους. Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν, εξαρτάται και η δράση τους. Έχουμε λευκαντικές, στυπτικές, ενυδατικές μάσκες.

Επιπλέον μπορούμε να τις ταξινομήσουμε και ανάλογα με τον τύπο δέρματος για τον οποίο απευθύνονται (λιπαρό, ξηρό, μεικτό κλπ).

Ο πιο κατάλληλος διαχωρισμός θεωρείται αυτός που γίνεται ανάλογα με τη φυσική τους κατάσταση. Έτσι αυτές ταξινομούνται σε:
˜μάσκες κεριών
˜αργιλλώδεις μάσκες
˜υδροκολλοειδείς μάσκες
˜γαλακτωματοποιημένες και
˜ελαστικές μάσκες

Οι μάσκες που χρησιμοποιούνται κατά την ενυδάτωση είναι οι υδροκολλοειδείς και οι γαλακτωματοποιημένες . Οι υδροκολλοειδείς μάσκες είναι υδατικά κολλοειδή διαλύματα διαφόρων φυσικών ή συνθετικών ουσιών. Λόγω της σύνθεσης τους απλώνονται ευκολότερα στο δέρμα και ξηραίνονται γρηγορότερα από τις μάσκες κεριού και τις αργιλώδεις. Ορισμένες από αυτές κυκλοφορούν και σε μορφή ζελέ.
Σχηματίζουν ένα συνεχές ελαστικό στρώμα το οποίο προσκολλάται στο πρόσωπο ενυδατώνοντας την κεράτινη στοιβάδα και προκαλώντας μικρή αύξηση της θερμοκρασίας. Καθώς απομακρύνονται με ξεφλούδισμα παρασύρουν τα νεκρά κερα­ινοποιημένα κύτταρα. Η στυπτική και προσροφητική τους ικανότητα είναι περιορισμένη σε σχέση με τις μάσκες κεριών και τις αργιλώδεις μάσκες, αντίστοιχα.

Χριστίνα Μπότσαρη
Αισθητικός, ΤΕΙ Αθήνας

 

 

 

 Αρχή σελίδας


Ξεφυλλίστε

το τελευταίο τεύχος